Hjärnvågor

Såg ett intressant tv-program om datorspelande som visade att enligt EEG-tester som man gör av hjärnan så är både alfavågor och betavågor aktiva under undersökning av någon som spelar datorspel. Det är rätt intressant eftersom den ena visar hjärnans arbete i avslappnat läge medan den andra arbetande läge.
Linus håller med när jag berättar detta för honom och säger att det är så han slappnar av, genom att döda lite människor i Battlefield 2. Jag stämmer in med att nämna böljande kullar i LOTRO och närvaron av Jesus i rummet. I ren vila så finns det ju inget annat än den rena kärleken ifrån Gud som får en att glömma allt annat och slappna av för en stund.

Bra referens om hjärnvågor är den här länken: PDF-fil
Det man i princip kan läsa är att ju lägre dina hjärnvågor är i frekvens, desto närmre den andliga dimensionen är ditt tänkande. [hög respektive låg frekvens mäter längden på vågorna. Hög frekvens betyder korta, små vågor] Här kan man tala om intelligenstest! Hur intelligent du är kan ju inte bara mätas i ditt aktiva, högfrekventa tänkande liksom ett IQ-test gör utan borde mätas i brett perspektiv och den enhet du kan få mellan hjärnvågorna. Alltså hur du kan länka ditt högfrekventa tänkande med ditt djupa tänkande.

Jag gillar inte definitionen med grekiska bokstäver som hjärnvågornas namn. Jag skulle hellre säga de yttre respektive de inre vågorna. Liksom PDF-filens författare säger: "Betavågor är associerat med tänkande, problemlösning och aktiv uppmärksamhet riktat mot den yttre världen." Så betavågor skulle jag vilja kalla de yttre, yttre vågorna, alfa de inre, yttre vågorna medan de två, i artikeln sistnämnda, är de innersta. Två par hjärnvågor alltså, YY, IY & YI, II. Familjen Yttre och Inre med respektive Ytter och Inner :p

Något som jag förstår då är att ens yttre hjärnvågor är den del av ens själv som ligger närmast världen. Det är där man främst bekymrar sig, ser kortsiktigt och så vidare, om man nu var så dum att man gjorde sådant ;p

Det är då jag inser, med låga typer av hjärnvågor antar jag, att min senaste tid då jag känt mig driven att vila och inte jobba fastän jag har haft något annat som pressat mig till att vilja oroa mig. Jag kan ha tyckt det konstigt att spela datorspel, när till och med det har gått dåligt och jag verkar inte lära mig så mycket eller växa... Det har helt enkelt verkat orimligt enligt mitt yttre tänkande. Då är det något som har drivit på från insidan att fortsätta. Att inte vika av när det verkar lågt i nivå eller ge upp utan att gå ännu lägre. Så som Heidi Baker skulle ha uttryckt det "LOWER STIIIIILL!!!!". På sätt och vis har det varit som att dö, på smärtsamt vis, men jag har blivit pånyttfödd i form av den vila jag fått och de kraftresurser som kommit mig till del. Det är underbart... Att vara stark alltså :D Ur svaghet kommer styrka, den mest effektiva träningen är när du är som mest slut.
Det här hjälper också att förklara varför jag känt mig så pigg efter att ha spelat datorspel en hel natt istället för att sova, men poängterar också vikten av ta mig djupsömn(läs djupa hjärnvågornas del i PDF-artikeln), något som jag gjort på sistone, jämfört med förut när jag inte velat unna mig att sova. Intressant att det faktiskt är nyttigt att spela datorspel och att sova på livets alla områden ^^ Sen har jag reflekterat över att fria tonåringar som har hela världen framför sig och frihet att göra vad de själva vill, till exempel under lov, väljer att just sova länge på morgonen och spela datorspel sent inpå nätterna. Det är nog det sammanhängande mest populära och det vanligaste i hela världen. Om man nu har den friheten att välja.
Intressant.

Jag har alltså just nu, näst intill det bästa liv man kan önska sig, om man ser på saker på det viset. Det är bara en sak jag söker och strävar efter just nu

En mjuk sida, lent hår, fin hy
Vilja till det goda, ömma ord, glatt ansikte
Vänligt uppsåt, tilltro, ödmjuk inställning