Thailand in a box

Kikade på youtube och hittade något som beskriver Thailand väldigt väl :)

http://www.youtube.com/watch?v=8suEan6piAc

Det är en karaokeversion av en pop-låt som är förknippad med en thailändsk såpa. Musikvideon är scener med riktiga höjdarklipp från riktigt dålig thai-TV. Nu snackar vi riktigt, riktigt dålig TV. Låten är också en klassiskt mjuk och slemmig pop-trall sjungen av en kille. Om du undrar varför sången är låg så är det för att det är meningen med karaoke eftersom det är en själv som ska sjunga egentligen. Men det är lite schysst för man får se lite thai och man kan till och med läsa med lite själv eftersom det finns med engelsk eller klassisk västerländsk text också.

Olle for the win

Nice, och då menar jag inte den franska staden. Fixade ännu ett oväntat datorproblem. Jag har alltid haft en förmåga att bara jag sätter mig med någons dator så fungerar det mitt i allt. Idag var det en killes bärbara dators trådlösa nätverkskort som la av på något vänster så jag blippade runt litegrann utan att göra speciellt mycket och sen så fungerade det. Roligt att se folks tacksamma ansikten skina mot en, faktiskt. Även om jag inte är speciellt förtjust i att sitta vid datorer och fixa. Det har ändå blivit en rätt stor del av mitt liv.
Det jag egentligen har gillat med datorer har ju varit att chatta, spela, lyssna på musik och sådär. Att kunna laga grejor och få det att fungera var bara något som slank med på vägen. Men i viss svaghet, det vill säga mitt ogillande, följer styrka när man längtar efter att ge.

Första tropiska stormen kom igår. Jag hade sagt i några dagar att regnet skulle komma men det var inte mer än några droppar som kom förrens igår. Efter igår var soptunnan bortblåst, gräsmattan slagen, murarna lernerkladdade, vaktens bås vält och några takpannor hade flugit ner. I några timmar var det konstant blixtrande så det kändes nästan som om det var OS-invigning. Vinden blåste runt om husknuten så att det såg ut som om det var ett vattenfall som forsade horisontellt från väggen. Det var så mycket regn att vi fick en liten sjö inne i huset och en stor sjö utanför huset. Dagen efter(läs idag) låg det döda, uttorkade gräset i dynor. Mitt rum var rätt så vattentätt men nere i vardagsrummet har vi ett thailändskt vridfönster, när fönstret är uppdelat i plattor som man kan vicka på för att släppa in luft, och de fönstren höll inte tätt.
Läckert var också när blixtarna inte bara var vita utan gredelina, rosa/lila och orange också.


Grace Tucking

Ho ho ho, här kommer februari månads bästa inlägg. Men det finns inte så många att välja mellan :P

Kanonmat:
Grillspett med thaikorv + sticky rice(ångkokat, klibbigt, segt ris)
Serveras med thailändsk gurka som är rent av himmelsk! Krispig, fräsch och god, aldrig förr har en gurka varit förknippad med så mycket nöje.

Drömkänsla:
Pressa en 125:a efter landsvägarna

Fantastisk vy:
Sjöpromenaderna, sena kvällar när lyktorna ligger på över vattnet. Mastiga tropiska träd står likt en pappa på huk som med öppna armar välkomnar sitt barn i famnen. Om man skulle råka se bort från sjöutsikten väntar ögat palmer, gräsmattor och mjuka ljus från vägen strax bortanför.

Mysig tanke:
Yoghurt-"juice" i högra handen, solglasögon framför ögonen, luftmadrass under ryggen och vatten runt om alla sidor.
Extremt fräscht med svalt vatten när det är 36 grader Celsius...

Roligt to the max:
Day of the Ancients(DOTA), Warcraft 3, på internet- och spelcafée med ett gäng spelgalna thailändare.

~~~~~~
Klockan är bra sent nu, men temperaturen blir inte mycket lindrigare. Det regnade några droppar idag men annars har det varit torrt här. Nu håller vi precis på att komma ur torrperioden. Ser redan fram emot ankomsten av massor med fin frukt.
Jag sitter i  bara shorts och svettas. Blir en kalldusch(finns inget annat alternativ) innan man går och lägger sig. Då kan man somna gott så man inte känner värmen förens man vaknar dagen därpå igen. Det är skönt när det är varmt, man behöver inte tänka på hur man klär sig riktigt så. Jag menar, om jag så åker motorcykel,  badar eller är uppe halva natten så kommer jag ändå inte frysa. Sen får man vänja sig vid att man kanske inte alltid känner sig helt fräsch.