En mäktig förklaring.


Var en på ett forum som skapade en tråd med frågan: "Finns det egentligen någon universums härskare?"
Jag har börjat svara, men blev lite trött. Kommer bli väldigt, väldigt mäktigt när det är klart däremot :)


Trådskapare: "Visst är det något som inte styrs av högre makter? Eller sitter det en liten skäggig gubbe och leker och skickar planeter hit och dit? Men allvarligt vilket kom först? Universum eller dess skapare? "

notera: OT är kort för "off thread" och riktas mot de övriga som skrivit i respons till ämnet.

Jag: "väldigt mycket OT. Frågeställningen refererar inte till början utan till innan början. För att studera det så måste man räkna med hål, som i algebra.

Frågeställningen är egentligen bra. Avancerad fysik nu handlar mycket om dimensionellt tänkande. Man funderar på om det finns en viss disciplinär dimension som gör konstanterna fasta(ljusets hastighet i vakuum osv) och en massa sådana saker. Antag att vi, i enlighet med den specifierade trådänden, letar efter en dimension som är högre än alla de andra - en härskare.

Låt oss kalla den dimensionen för bäst. Bäst är ganska förklarande, något exklusivt och utsökt till den yttersta gränsen. De religösa uttrycker detta som "heligt".

Vår frågeställning nu är:
kan bäst =/ 0     -      kan bäst ha ett faktiskt existerande värde? (inte lika med noll)

För att ta reda på det måste vi jämföra med något... Tid och rum verkar lämpligt att börja med eftersom det framför allt är dem man har en förståelse om.
Vi kan också jämföra med 0:an. Tomheten. Om bäst inte är nollstadiet måste något annat vara det. Om det nu är så att utrymme existerar eller om det också är något slags ultratätt som innesluter varenda partikel osv. Eftersom man i viss mån kan iakta hål-beteende och hål-karaktär såsom vakuum så antar vi att 0, frånvaro av värde, faktiskt existerar och kan därför utesluta föregående mening.

En rimlig uppställning nu kan vara
bäst = x*rum+ z*tid + 0

Det är totalt hugget ur luften, men antag att om det finns övriga dimensioner än bäst, rum och tid så är de underdimensioner till rum och tid. Om de är underdimensioner så kan man faktorisera dem till grundtal. Du kan inte faktorisera 10 längre än 2*5 eftersom de två är grundtal. Om man nu bara har tre grundtal så kommer alltinget i en viss mängd av de grundtalen(x*rum + z*tid + y*0)

bäst ställer jag upp som det ultimata ursprunget. Alla färgerar kan analyseras, brytas ned, till rött, gult och blått - grundfärgerna. Men bäst är inte en ensam färg, det är den perfekta kombinationen av färger = genomskinligt(vitt) ljus.
Eftersom jag antagit dimensionen bäst så blir den naturliga jämförelsen att den består av tre grunddimensioner i en viss kombination(karaktär)

Jämförvis:
Man vet till 100% att:
genomskinligt, vitt, rent ljus = x*röd + z*gul + y*blå
man måste räkna mängd här - alltså du måste faktiskt blanda färgerna
där x, z och y är värden

Man vet också att frånvaro av alla de tre leder till svart.
Om [I]bäst[/I] inte ska vara lika med noll så kan vi inte räkna med att värdena för våra konstanter är 0(även om en av våra konstanter i det här fallet är 0)
x =/ 0 , z =/ 0 , y =/ 0

härifrån frånser vi däremot helt från y, eftersom vadsomhelst multiplicerat med 0 blir fortfarande 0.

Men låt oss studera dimensionerna. En dimension är egentligen ett positionssystem. Till exempel skulle man kunna iakta djupet i en graf där x = tid och y = rum, till exempel.
Antag att:
x = din position är en viss plats på jorden
y = kl 14:15 24/04/10 (nu)

din existens kan då iaktas som (x,y) i 0:ans kartsystem, eftersom det är 0:ans dimension som innesluter allting.
bäst, å andra sidan, har ett visst värde på (x,y) som definierar bäst som den högsta existensen.

Jesus till exempel arbetar på det här sättet när han talar ut en bekännelse som poängteras betydelsefull: "Fader vår, som är i himmelen"
Alltså anser Jesus att hans Gud och Faders identitet definieras med sin position i rummet. Den här positionen refereras ofta till som "Tronen". Den läran föreskriver alltså att det finns ett bäst, och x*rum = Tronen

Här skulle jag vilja påpeka att Jesus är bra smart om han kan tänka likadana saker som mig!

tror jag behöver en paus här... fortsättning följer?"

Queen of France


Högarrr


Jag har kommit på att allt borde vara som liftarens guide till galaxen. Allt är nonsens, så det enda som är viktigt är att göra det poetiskt. Gör man det poetiskt är det åtminstone kvalitativt nonsens

Jag har mått dåligt, mått bra, haft fantastiska upplevelser, tänk oslagbara tankar... ultimat så spelar det ingen roll.
Förut mådde jag illa. En vanlig reaktion är att försöka sluta eller bli ledsen i ögat eller annat allmänt fjant. Jag å andra sidan, på mitt initiativ, började må JÄTTEILLA. Ska det vara, ska det vara ORDENTLIGT! Så tänker en man. Som Tom i Tom's workers i One Piece i manga eller i anime i japan eller i annat-pan eller i huvvet eller i magen.

kroppen började vilja spy, jag själv blev äcklad och jag mådde illa. Samtidigt var det bättre än mycket annat. Annantidigt ska man inte tänka på ett tillfälligt stadie. Poesin är det som varar(inte som sår, inte som en bonde)
Du är inte en fast existens, du uttrycker - det är. Du äger inte ens uttrycket, du har ingenting.

En tanke sa till panke:
Olle


Nytt - filmfront


Jag har sett två biofilmer med 3D-glasögon än så länge. Alice i underlandet och Avatar. Avatar var en vanlig kvalitativ film. Tyckte inte man använde 3D'n speciellt bra och störde mig en hel del på undertexterna var upp i ansiktet på en och tog för mycket uppmärksamhet. A i U tyckte jag var mycket bättre. Den var väldigt bra, med lite sån unik filmmagi och det blev lite extra utmärkt av thö thrii dii. En väldigt bra grej var att det var mer subtila subtitles. Lite mjukgula och sådär så att de inte förstörde. Bandersnatch!



Draktränaren är ju Dreamworks nya ess. Den var väldigt familjär, mysig och skön... en film man säkert kan se flera ggr. Jag gillar däremot A i U bättre

På tal om den så hade den ju några coola trailers för andra filmer i 3D. Nya Resident Evil med Milla Jovovic och Ali Landry verkar bli cpbra. Jag gillade RE3 väldigt mycket, tyckte 2:an var jättedålig och 1:an inget speciellt. Ser fram emot #4! På något vis känns det som om 3D-effekterna passar allra bäst till en film som är baserat på ett datorspel :) Det var vad jag upplevde när jag såg trailern iaf

edit: Förut stod det något annat här, men jag kom fram till att det ska stå: Ichi the killer



i dag var en dag...


... och denna dag var hemlig.
Men jag var och hörde på the Dazzled (http://www.myspace.com/thedazzled hyperlänk fungerar inte för närvarande)

men det känns lite snett... som om det är något som saknas.

angående tweets


Jag tycker Twitter är dåligt och skulle inte alls ha något emot att alla bara slutade med det. Tvärtom skulle jag ivra för det.

Twitter är en sån tom plats med tomma ord och väldigt lite energi. Språk är baserat på syfte och energi. Ditt syfte gör att du skapar med dina ord och din energi uttrycker du med ditt språk.

Jag gillar offensivt språk som uttrycker energi tydligt, så man förstår. Det språket vill jag helst veta av och ha runt omkring mig.
Jag är framför allt väldigt syftesinriktad när jag talar och skriver eftersom jag vill skapa, etablera och stadga. Vanligen: Skapa en atmosfär (en av de fyra sfärerna), etablera en verklighet och stadga en person. På det viset kan man ha en bra upplevelse.

Här är det viktigt att se skillnaden och välja det bättre alternativet. Inte döda, tomma vanor utan ett levande beteende där man talar rhema - ord som är drivna!

harahetta


Juusk lemänn hittou. Vaara peski husha. Ragna runta hoppsidoski


Mmmmmm, mat!


Ni är dåliga, jag är bra


That's all I had to say. Ishou da!


Döm inte ut mat generellt!

Var en på answers som frågade vad som var bättre för folk - sojamjölk eller vanlig mjölk? Frågandes om fett och kalorier tilläggningsvis. Holy Lord så värdelöst


"who are you to judge food? The answer is that there isn't anything that's better for people in general. What matters is your approach towards the food and how you use it.

Asking for fat and calories isn't even relevant since they don't even have the same sort of fat"

Efter-döden-upplevelser


Jag har alltid tyckt att after death experiences har vart en häftig grej.

oLemon:
Jättebra skrivet om efter-döden-upplevelser

Hemgjort godis


till påsk och jul blir det så väldigt populärt med hemgjort godis. Jag tycker att det är rätt dåligt. Bästa hemgjorda godiset är hemgjorda kombinationer, inte nödvändigtvis massa bak och stök.

Lite simpel hemkokt kola med en god vaniljglass och kanske ett par droppar sprit är ju helt överlägset små doppade whateverbitar och snittar som bara är oraffinerade sockerbomber. Spelar ingen roll hur mycket du garnerar och bråkar så blir det fortfarande inte gott! Kakaopulver smakar pulver och du har ingen koll på vad du håller på med. Bra choklad är avancerat och bör lämnas till mästare.

Jag åt en gång fina(på riktigt) mästarpraliner av mörk choklad tillsammans med jordgubbar och det var så gott så att jag rodnade och mådde alldeles mys. Ditt bajsstök kommer aldrig komma i närheten av det, så det är lika bra att ge upp och hitta på något vettigare.

Leilas bak och fåniga annonser i ICA-tidningen och whatnot else! kan djävulen ta, jag vill inte ha det.