Gott eller gott?

Jag har kommit på den saknade detaljen i min beskrivning av litchi!

Den är fräsch som citron, exklusiv som fläder och djup som hallon

Förut när jag har käkat litchi så har jag köpt och sen ätit upp allt på en gång så jag har bara ätit dem vid en viss mognad, tidig mognad. Nu senare har jag däremot ätit sådana som har vart på gränsen till övermogna. Vid ett tillfälle, när jag gjorde just detta, fick jag ett något missbildat exemplar som hade försvinnande liten kärna och smakade utpräglat skogshallon. Plötsligt insåg jag att det var gemensam smakfaktor som fanns i all övermogen, eller ska jag säga välmogen, litchi. Bara att jag inte känt igen den förut eftersom den var svag. Nu har jag iaf satt fingret på vad litchi är.

Rambutan är en annan frukt jag ätit mycket på sistone. Den har en lätt touch av cloudberry i smaken, ja, hjortron alltså. Det märks också bara riktigt på vissa enstaka exemplar när det kommer fram väldigt tydligt. Vanligtvis tycker jag inte rambutan smakar så mycket och jag äter egentligen hellre drakfrukt om jag vill ha en saftig, läskande frukt som inte är så smakstark men som man kan vräka i sig av. Förstår inte varför den blivit en sådan publikfriare

http://en.wikipedia.org/wiki/Rambutan
http://en.wikipedia.org/wiki/Longan

Longan smakar lite bananaktigt, fast den är saftigare. Inte så intressant, om du frågar mig.

...

Ähm..! Mår gott nu efter fem portioner spaghetti och köttfärssås och en del läsk och frukt. Skulle bara vilja ha lite fika nu så det får man fixa. De har jättegoda kakor från Kraft (de som äger Marabou och mycket annat) som heter Oreo och lite annat sånt där man får ta vara på. Kex och kakor är nog det mest framstående fika jag hittat här nere då tårtor, bakelser, godis och annat sådant inte håller måttet riktigt. Gött att doppa till kaffet eller teet. Har jag nämnt att jag börjat dricka kaffe på riktigt här nere? Det gör jag i alla fall.
Fortfarande väldigt kontrollerat, jag tycker inte man ska bli beroende av gift som koffein, men då och då dricker jag det med glädje.