svar om satanism

"NU1 T19 från Uddevalla i Västra Götalands län
14/4 kl 01:24
Kan det vara så att satanister är latare än genomsnittet är, och ger upp?
Ungefär som att stöka ner ett rum,
det går rätt fort, men att städa upp är inte lika enkelt.

För er som inte förstår,
menar jag att det är rätt mycket lättare att öppna sig för ondska.
Häng inte upp er på ordet om nu inte en satanist är exakt vad jag tror,
ni fattar kanske vad jag menar, om ni inte är helt efterblivna (y)

Själv tror jag inte på något påhittat alls,
något gott och ont finns det säkert utöver denna världen, vad vet jag..
Men jag tror inte på sagor.

Såå, va tror ni, latmaskar, eller inte latmaskar?
"

----

Coolle K24 från Bergsviken i Norrbottens län
Idag kl 13:26
satanism är inte begränsat till gott/ont. Det är ett stort folkligt missförstånd. Även vördad text som ”bibeln” har gott om onda koncept. Att Gud skulle vara uteslutande god är en kristen villolära, och att satanism skulle vara uteslutande ond är en illusion som kommer från deras lömska natur.

Även om många sataniskt inspirerade skulle se det som rekommendabelt att direkt hänge sig åt lättja, så tror jag inte att det huvudsakligen handlar om lättja. Lättja per definition är att kunna göra något, men låta bli. Satanism uppmuntrar mycket hängivenhet åt självet och det är också en naturlig orsak till deras lättja - att inte bry sig för man är irrationellt självupptagen.

Jag tror mer det handlar om att de har problem att aktivera sig. Eftersom deras syften är svaga blir deras iver ytlig och inte på djupet. Det tar sig i uttryck att de inte mobiliserar sina resurser. Behöver man t.ex. städa då, så är det bara ta ett djupt andetag och dra från djupen. Men genom ytligheten så blir de begränsade.

Läste en målande beskrivning som jag upplevde som(fick intryck av att vara) passande/överensstämmande. Den löd något i stil med att det låg mäktiga drakar och vältrade sig i svavelfloden vid Satans palats. Mot vissa förbipasserande sneglade de bara, medan de låg kvar, eftersom det inte ingick inom deras arbetsområde att gå längre...