Pissin' in the river

... or a fart in space.

O stora och mäktiga människa, vad ska du göra idag? Kliva upp ur sängen kanske? Variera dina frukost? Wow, där kan man tala om stora steg för mänskligheten, enorma banbrytande prestationer. Säger du "gomorron" när du hälsar på grannen? Verkligen hjärtligt, du har nog räddat någons dag. Jasså, du brukar till och med hälsa på personalen i kassan på snabbköpet? Otroligt duktigt! Så handlar en kung, i all ära. Du går ut med hunden också? Och det ger dig tid att både tänka *och* vara med din lilla vän. Genialiskt! Einstein hade säkert hund.
Sen köper du nya lampor och gardiner och hemmet känns plötsligt som nytt. Där kan man tala om skapandekraft! Vilken underbart fantastisk liten värld.

Synd att den lilla världen är lite skör bara. Ett brutet ben, en förkylning, en störig chef på jobbet eller en dålig förälskelse och det blir pest och pina.

Livet är mer än att betala räkningar, ha mat på bordet och kläder på kroppen.

Jag antar väl att en fjärt i rymden kan råka fara förbi en enslig rymdfarare som just ska sprängas av vacuumtrycket men lyckas överleva en microsekund till, tack vare din fjärt.

Thailand now

Jahaja, sist skrev jag om Singapore. Där kan jag berätta att jag var en väldigt kort tid för att få långtidsvisum och sådär och sen flög jag hem.

Det är april nu och Sång kräow (edit: Sång krann - missade lite i thailändskan) närmar sig. Det är årets största festival, en vattenfestival, där ungefär hela Thailand har vattenkrig en dag. Det är ju varmaste säsongen nu så man avlider väl inte av en hink med isvatten, men isbitarna de har i vattnet kan ge en mindre hjärnskakning.
I förrgår kom det med en stormvind in lite kalluft in över Khon Kaen här. Väldigt svalt och skönt med en temperatur runt 27 grader blev det. Annars har vi ganska ofta 37-38 grader C i skuggan. Att spela tennis mitt på dagen i solen blir väldigt varmt, tro mig.

Gott just nu är mina första thailändska chilinötter, som jag köpte idag, med smak av kokosnöt, nahm saparod(ananasjuice), mango, grilspett och isan-mat. Isan(folket här i nordöst) har mycket lao i både språk och kultur och thailands bästa mat har du häribland. Det bästa jag vet att göra just nu är att åka på Papao Inter och beställa fin, benfri, grillad kyckling, sticky rice, isankött, isan-chillisås och annat sånt gott. Så sitter man och äter kött och doppar sticky rice i såser man har på tallriken. Självklart äter man med händerna.

Efterpå så åker man på ett internetcafé och spelar DOTA. Just nu spelar jag Slardar, Mortred - Phantom Assassin, Magina - Mage slayer och Magnus - Magnataur. Fyra goa hjältar =)
Man behöver spelet Warcraft 3, expansionen Frozen throne, patch:en 1.20(edit: 1.21) och kartan Defence Of The Ancients för att kunna spela.
Var med du också =)