Bara bara bara bara


Funderar på vad jag ska skriva om... Tja, jag har ätit mycket god mat på sistone och fikat lite shyrre-byrre(bulle)... sen så har man väl sett bra film och lirat lite datorspel, men det känns som om intresset på den fronten är smalt, illa nog.

Fick mitt avi till nya mobiltelefonen idag, så den ska hämtas ut imorrn tydligen. Fast jag vet inte riktigt om det brukar behövas tas hänsyn till, det där "hämtas tidigast"-datumet. Då kommer jag ju ha en nästan riktig kamera, så då kommer det nog slinka upp en del bilder som jag tar själv här.

Hörde en predikan av Herbert Nyman igår som var suverän. Beräknar att det var det bästa sen sydafrikanska André van Der Syl. Samma där, däremot, att intressefronten är smal och just nu så vill jag väl skriva något som skulle kunna passa alla läsare...

MAX har en promo nu, som jag inte sett tidigare. Pitemålet! Den var väldigt god... Kan skarpt rekommendera en dubbel piteburgare så man får två köttbiffarararararara. Nu blev man FETT HUNGRIG

midddaaaaaaaaaaag!!

(parentes: bara bara är delning/att dela, på japanska, och bara är ros)


bara

Vadårå?

Vad då då? Det sista "då" syftar på en tid. Det första "då" på tillfället. Hela frågan borde väl se ut någonting i stil med "Vad, vid det tillfället, menade du i den stunden?"
Nu kan stunden och tillfället låta lika, men de är olika saker. Stunden markerar var på tidslinjen man är och tillfället positionen i systemet. Säg tidslinjen är x, då är positionen y; om man tänker sig att ställa upp ekvationer som man får lära sig i skolor nuförtiden. "Vad" refererar till punktriktningen, derivatan. Att fråga efter en persons funktion vore alldeles för komplicerat så man ber om F'(x), x och y för att kunna avgöra situationen :)

En intressant sak att lägga märke till är vilket perspektiv man får av rum-tid-väven med den här synpunkten. Lägg märke till att positionen är beroende av tiden.
Men det säger väl sig självt litegrann att om man inte har någon tid så har man ingen existens och har man ingen existens så kan man inte vara positionerad någonstans. När man säger "din tid är ute" menar man ju att man kommer försvinna från platsen, t.ex.
  Utan tid så skulle inte rummet ge utslag alltså är rum helt passivt om tiden är frånvarande. Bara om det finns tid så finns det objekt som har positioner, alltså kommer rum av tid, även om det är ett helt enskiljt begrepp. Det här hör till Beroendeordningen.

... men åter till frågan:

Är du snäll?
- Vad då? [vad menade du, då du ställde den frågan?]

Vad ska jag göra?
- Vad då då? [vad för din mening, då du sa så, då, i den stunden?]


Underförstått så ifrågasätter "Vad då då" syftet, medan "Vad då" vill veta mer om innehållet. T.ex: En kritiker frågar "Vad då då?", en nyfiken frågar "Vad då?"

(huvudsakligen)
En person som jag lär fråga "Vadårå?"
En person som jag gillar lär fråga "Vadå?"

Varför de förkortade versionerna är bättre får du klura på själv.

Solovår

Fint med lite vår ute. Vår är väl lite som en ny start... Man har alla möjligheter att göra något nytt.

Jag kan väl berätta lite nya grejor jag gör...

Jag har plockat upp Freak Kitchen och Mattias IA Eklundh på nytt, inte bara några enstaka låtar utan jag har tagit allt till mig. Förut tyckte jag att det, det och det var bra, men nu tycker jag, vad gäller deras musik, att *allt* är bra. Bara olika mycket bra. Sånt gör mig nöjd... När jag får *allt*
Sen diggar jag Katy Perry. Det är nytt för mig att ta till mig en artist från popindustrin på det sättet. Good work, kan jag bara säga.
Annat nytt skulle väl vara att jag faktiskt läser japansk manga på riktigt. Har aldrig tyckt om det, utan alltid velat ha anime. Men nu har jag hittat en manga som är så pass bra att jag riktigt stormtrivs med att läsa den och redan funderar på om jag ska läsa om den snart... Hunter x Hunter

Jag har också ditch:at min nuvarande kvinnofilosofi. Jag har försökt med att hämta kvinna och nu senast att vänta kvinna.... men inget av dem har fungerat, så jag behöver fundera ut något nytt nu. Förstår däremot inte alls varför de tidigare två inte fungerat, de var ju båda fullständigt perfekta planer... men så kan det vara...

huntahunta

Citat



Det här tillhygget hade en massa roliga citat, ordnade efter popularitet. Var massa skoj läsning... Överraskande bra var t.ex. citat av Mark Twain.

Min favorit just nu:
"Friendship is born at that moment when one person says to another: "What! You too? I thought I was the only one."
C.S. Lewis

Grymt sant :D det förklarar varför jag känner sådana starka vänskapsband till många av de musiker jag lyssnar på, t.ex. och det skulle också få mig att kalla de innefattade mina vänner. Åtminstone de allra flesta på den första sidan jag länkade till.

Har vart sugen på att plocka ihop lite citat, så jag börjar med det här. Men många av mina favoritcitat är från anime :D :D Problemet då är att jag egentligen vill översätta själv och då måste jag sätta mig med japansk-svenskt uppslagsverk, men vi får se vad jag plockar ihop.

Utifall det skulle vara så att du inte orkar sitter och läsa så snör jag in en till godbit:
"To laugh often and much; to win the respect of intelligent people and the affection of children; to earn the appreciation of honest critics and to endure the betrayal of false friends. To appreciate beauty; to find the best in others; to leave the world a bit better whether by a healthy child, a garden patch, or a redeemed social condition; to know that even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded."
Ralph Waldo Emerson

SnW

Några grejor, linksom

---

Schyssta bilder och en möjlig trigger för reslusta:
En topplista med pooler
En del häftig konst, trevliga bilder: Avlagda böcker
*asgarvar* sjukt briljant..: Matlagningsblogg
ahahaha, har svårt att återhämta mig från Kockmasters äventyr... men vi tar några länkar till

jo, jag har ju alldeles för lite bilar här. Är ju massor med folk som gillar bilar...
Santa Monica BMW är rätt schysst

Sen är ju lite sång och musik alltid trevligt... Ännu bättre med en som besegrar både åldersslitage och fördomar

jag är ju ett science freak, så vi avrundar väl med flytande kanonkulor. David Letterman's Does it float: Släng dig i väggen

whoopa whoopa

I lågstadiet och mellanstadiet använde man vissa skrivhäften med färgad utsida ganska flitigt. I en något rosa sådan så förde vi dagbok ett tag när jag gick i 1:an-2:an och min fröken var den blonda, glada Britta. I den så skrev jag en dag(parafras): "Jag är ensam. Jag har alltid vart ensam"
Så fortsätter det än idag... Alltid ensam.

Ensamheten är rätt intressant för samtidigt som den kan vara det absolut sämsta som man kan komma att tänka på, så är den ju väldigt, väldigt trevlig. Vad gäller mig, så känner jag ingen annan väg än ensamhetens och det är där jag trivs. Ett problem jag kan ha är att jag så ofta blir missförstådd, eftersom det inte är speciellt allmänt accepterat att uppskatta sitt liv i ensamhet.

Men mycket i ämnet är ganska tråkigt att prata om så jag kan väl ta upp lite saker som är bra när man är ensam....

Kemiska termer:
När man är ensam är man receptiv och reaktiv

Film:
När man är ensam är film mycket bättre

Styrka:
När man är ensam så tränar man mer effektivt

Tro:
När man är ensam finns det inga förutfattade meningar och fördomar som tynger ner en

Dans:
Det här säger väl sig självt? ;p

Ja, det var några... jag orkar inte förklara dem närmre, du får väl göra lite research och bli lite smartare. Det skulle vara bra för dig.
Är jag inte omtänksam?


ivolylajn

ihihihihi

Kikade runt lite på Katy Perry's egna blogg och hittade en lite kul trummaskinsgrej. http://www.ronwinter.tv/drums.html
Jag tycker det är roligt med lite elektronisk musik och sådär. Diggar ju till exempel
Jeff Johnson rätt hårt. Sen kan man väl gärna dänga en I-Dragon-I eller Polysics någon gång också och sådär.

Katy's blogg-URL är http://katyperryblog.tumblr.com


vill du veta mer om musik jag lyssnar på och sådär finns http://www.last.fm/users/Igamelec
det finns en radio, om man väljer att spela Igamelec's bibliotek, där du kan lyssna på typ sånt som jag lyssnar på

Katy hade ett vansinnigt supernajs nail job i ett inlägg:

nailz

ARGH!

-- Ser nu när inlägget blir klart att det innehåller flera förfrågningar... så snälla; Make some effort

Jag vet inte varför, men många kommer automatiskt och tror att jag har flickvän si eller säkert någon på gång så och jag vet inte vad... Börjar vara sjukt less på skvallerhunger och dumma tomprats-attityder. Snälla, inkludera lite intelligens när ni ska uttrycka er i ord!!! Det värsta är att det finns en massa som man förväntar sig ska vara smarta och handla därefter, men i mycket så lämnar de förståndet vid tröskeln och tar sig för en massa dumheter. Lätt att förlåta egentligen, jag förväntar mig bara att de ska handla bättre därefter..

Liksom jag sa i en DOTA-match jag spelade nyss...
Dominerade när jag spelade Earthshaker, som är en upprättgående tjur som bär runt på en stor typ totem som han dunkar i marken. Samtidigt som jag spelade bra så påpekade jag redan från början till mina lagkamrater "please play better" och dylikt... Det var någon som reagerade på att de tyckte jag var negativ, men jag förklarade att jag eg. var positiv och att jag förväntade mig att de skulle prestera bättre. Slutade med att vi totalkrossade motståndet, även fast vi blev 4 mot 5. Då är ju lite snedspel i början ett ganska litet problem, om man kan skärpa till sig.

Vad jag upplevt än så länge så vill damfolket bara bråka med mig. Vart jag än tycks vända mig så har de nävarna i vädret.
Så kontra den andan så drar jag fram några schyssta ord från Ordspråksboken. Jag blev förtjust i flera av de här verserna redan när jag var liten, och jag har märkt i mycket nu när jag är vuxen att jag gjorde massor med smarta saker fullständigt omedvetet som barn och de saker jag sa och gjorde håller stenhårt än idag. It rocks, helt enkelt.

Ords 21:9 Bättre bo i en vrå på taket än dela huset med en grälsjuk kvinna.
Ords 21:19 Bättre bo i ett öde land än tillsammans med en grälsjuk och elak kvinna.
Ords 25:24 Bättre bo i en vrå på taket än dela huset med en grälsjuk kvinna.
Ords 27:15 Ständigt takdropp en regnig dag och grälsjuk kvinna är lika illa.

eftersom jag är så härligt generös och givmild snör jag in en extra bonus, just idag!
Ords 11:22 Som en guldring i svinets tryne är skönhet hos en kvinna utan vett.

Sen har jag märkt att folk har så ruggigt mycket fördomar om en som bekänner sin tro öppet. Man vill på något sätt para ihop mig med de tonvis av dårar till kristna och jag vet inte vad som vandrar omkring och skändar, helt öppet.
Snälla! Spara mig era vaga missbilder om att jag skulle vara den du antar att jag är. Mitt liv har jag alltid levt helt öppet, så att det har varit tillgängligt för den som vill att lära känna mig. Det är de svaga mina vittnen till

Är lite sugen på att tala litegrann om de oheliga dårarna som påstår och pratar mycket, men egentligen är tomma inuti... Fast det här inlägget är tungt nog som det är, så här kommer en bild istället:..

Bru 3

Drömtydaren

Jag har länge funderat på att starta olika företag... Det hetaste alternativet har i flera år vart en sorts livskonsulteringsgrej som skulle vara en sajt för att hjälpa människor att optimisera deras leverne. T.ex. skulle det finnas råd vad gäller att äta rätt, träna rätt, musik, tvagning m.m... Så tänkte jag att det skulle cirkulera runt denna då smidiga sajt med dels inbjudande offentliga råd och tips att tillgå gratis, men också massor med extramaterial och personlig vägledning mot betalning.
Tanken var att man skulle befria alla röriga, besvärliga magasin från ansvarsfulla uppgifter och låta dem hålla sig till tanklös underhållning. På min arrangerade sajt skulle ju summan av kardemumman vara samlad på en lättläst, snabbsökt liten yta.

MEN

nu har den idéen fått stryka med.
Mitt projekt Kryddberget - Spice up your life har fått ge vika eftersom jag inte har något startkapital att tillgå och det hade vart lite för mycket arbete med att etablera en kundbas och lägga upp ett grundregister med varor. Jag tänkte att man skulle abonnera ut tjänsten så att jag hade kunna ge ut lite information i taget och så låta databasen växa fram bit för bit och på så vis minimera arbetsbördan, men jag tycker fortfarande att det är för mycket!

Nu är min sysselsättningsvision istället definitivt drömtydning. Jag behöver inget resursmaterial mer än den erfarenhet som jag byggt upp efter att ha jobbat på Yahoo: Answers, vilket är den största fördelen. Med det i bagaget kan jag ta vilken än dröm som sätts upp mot mig och bara svara med min orakellika kunskap och ljusskarpa bedömningsförmåga. En fördel också är att det är väldigt roligt :)
Fokuset nu är bara att hitta hur jag ska komma igång. Liksom man, i storyn man hittar i bibeln, plockade Josef från fängelset till en kung, så har ju arbetet enorm potential. Jag behöver bara hitta någon stressad regent och sen så har jag mitt på det torra!
Det som är bra med det här ämnet är att det finns inte så många som kan göra det riktigt bra, så det borde finnas en hög efterfråga på tjänsten. Sen har ju tjänsten i sig inget fast värde... Det viktiga är inte produktionskostnaden, distributionen eller whatnot utan det beror på personen som beställer. Det blir ju snarare att man ger tribut i procent, så det gäller bara att hitta nog rika människor att arbeta för. Det sättet att arbeta passar mig :]

Answers

Passar på att nämna låten med Steve Vai - Answers. Den är bra :)

Man é quinna

Nalta pitmååle yer fint...
[översättning: Rubrik: "man e kvinna"(mixdialekt) Första raden: "Lite pitmål är fint"]

Mannequin med tidigare nämnda Katy Perry är seriöst sjukt bra... Den klev in perfekt nu när min Secret and whisper- och Ivoryline-hype lugnat ner sig. Viktigt att få sina doser av vansinnigt bra musik som gör en sådär specialnöjd---
Insåg att jag kanske inte reffat Secret and Whispers album, The Great White Whale, och inte heller Ivoryline's There Came a Lion tillräckligt så här kommer det massa special mentions

   Calcium                                 Water
Naptha
                                                                                                                  FREAK kitchen
        NAPALM
                                                                           Kramkalas
             Apelsinchoklad
Träd Gosedjur Myspys


men vänta nu här... jag kan ju inte bara göra en massa random special mentions. Jag ville ju understryka hur bra Secret and Whisper och Ivoryline var. Sen tilläggnignsvis så rånöter jag ju Demon Hunter igen också. De är fina... *dreglaaaar*


Pelly

Kollat lite på vår-TV

Blev en stund i soffan idag. De har grym soffa, föräldrarna här, faktiskt... Nu igen så talar morsan däremot om att byta ut den. Jag fattar inte varför folk vill byta soffor så ofta. Om man har en bra kan man väl använda den, även om den börjar bli lite småsliten. Nytt är inte alltid bäst

På TV såg jag Top Chef. Bra program. På tal om såna tävlingsserier så har jag sett en del Project Runway på sistone också, det när de syr kläder. Det är också bra, men inte lika bra som Top Chef. När jag ändå är inne på ämnet så har jag kikat på MTV's America's Best Dance Crew... Det är bra, men inte tillnärmelsevis lika bra som favoritprogrammet någonsin, So You Think You Can Dance. Såg nu, efter en titt på www.mtv.com , att det som de sänder här nu är visst säsong 2 när de, i USA, redan är väl inne på säsong 3. Tydligen vann ett gäng b-boys som egentligen inte var speciellt bra, och tvåa kom SoReal Cru. SoReal var min andrafavorit, men skymtade inte vart mina favoriter kom... De heter något med Soul... men jaja.

Var ganska dåligt TV-utbud annars, men det brukar ju vara så dagtid. Blev i alla fall en del ZTV och då hittade jag Katy Perry's lite nyare singel Thinking of You. Den var riktigt, riktigt bra och musikvideon var också superschysst. Älskar den stilen :) Blev nästan sugen på att se Divine Secrets of the Ya-ya Sisterhood igen, fast jag sett den så många gånger.
Rekommenderat
KatyPerry

Nandebayo!

Rubriken är ett citat av Naruto från anime-serien med samma namn.

Pffffft... så less jag ääääärrrr-------
Jag finner få saker som är bra i den här världen och jag börjar undra vad jag gör här egentligen. Det är bara flopp på flopp.

Min favoritkaraktär från Naruto-serien är den rätt så ondsinte Orochimaru. Har för mig att jag ska ha nämnt honom i ett tidigare blogginlägg... -_- Han säger om livet att det förmodligen inte har så mycket mening, men att längs resans gång så kan man finna en del intressanta saker. (scenen där han först träffar Kimimaro vid dammen, för er som undrar) Jag tycker att den scenen uttrycker det väldigt bra och jag uppskattar väldigt många av Orochimaru's kvalitéer. Fast just nu, för egen del, så är det väldigt fattigt med intressanta saker och det hjälper inte mig i min fight att motarbeta mina spänningar.

Orochimaru

Mer horror!

Nej, inte horor, utan engelska "horror". Att folk alltid ska projicera ut sin egen läsning istället för att läsa det som faktiskt står där... :P

2009's inneord blir def. engelskans "eerie". Eerie har ingen bättre svensk jämlike än kanske "kusligt", fast det är väl bra på sitt sätt. Eerie är lite mer stämningsmättat ord än kusligt. Svenska ord är oftast väldigt generella, så många gånger när jag mer vill sätta fingret på saker tycker jag att engelskan tjänar väldigt bra.
Om jag ska förklara eerie så skulle jag nog säga att det är den krypande läskigheten i kusligt. Det är alltså inte så barnsligt ytligt som något som bara ger dig lite gåshud, utan mer gripande som får dina sinnen att spännas.

Jag har vart inne lite på, i tidigare inlägg, att jag funnit mig mer och mer i den här mer hängivna kusligheten. Du förstår, att när en som jag, som har svårt att finna min omgivning tillräckligt intressant för att bry mig, blir ledd till att vara mer vaken känner man sig mycket mer levande igen. Litegrann som frisk luft brukar hjälpa :)

Visst, så det funkar för mig... men varför kommer det att bli till en innegrej? Förmodligen för att de flesta kommer vara less på dåliga skräckfilmer nu och bra skräck som Silent Hill och andra kommer att gå massor uppåt. Skräck har ändå vart inne sedan långt, långt tillbaka. På svartvita duken var man väldigt seriös med sina stämningsbyggande skräckfilmer :) Bland den specialeffektsmasskonsumerande publik vi har idag så kommer definitivt sådan gammal anda att återupplivas. Man lär vara förbi föga överraskande svartrockarperioder eller otrevligheter som Tandläkarfilmerna osv, vilka nått mig via rykte...
Sen ser man också till klädestrender; hur mystiska färger som turkos och lila har vart väldigt populära de senaste åren och när man förut knappt fick ha vissa mörka toner tillsammans så kommer svartkombinationer tillbaka starkare än någonsin...

things are getting ugly
brutal and ugly :)

>
Här< är en rätt fin lista på skräckfilmer från 40-talet. De är rangordnade, tyvärr inte så bra.. Men det går att se ganska fort, ganska övergripligt vad som finns, däremot. 1940 var ju skräckisarna riktigt igång efter filmer som Frankenstein m.fl.
En bild från Phantom of the Opera:
PotO