Surfs up, dude

Inläggsrubriken taget från ett gammalt datorprogram, Den magiska biografen, som vi flitigt lekte med i mellanstadiet på skolans datorer.

Såg en rätt rolig film igår på Kanal 9 som hette The Big Bounce. Rätt kändisspäckad och trevlig, men det absolut bästa var de fantastiska naturscenerna! Filmen utspelar sig på Hawaii och man var inte alls snål med helikopter-svep-in över fantastiska vågor och gott om surfning var det också. Barn som surflekte i mörkret om kvällen, duktiga surfare som gled in i gigantiska vågor om dagen... Jag blev grymt sugen! Jag har ju bestämt mig för att en dag lära mig åka snowboard och igår bestämde jag mig för att surfa också. Det måste ju vara liknande, tänkte jag. Vid alla simhallsbesök under den tidigare delen av grundskolan kunde du lita på att, när det var dags för frisim, jag högg en sådan flytmadrass i sånt skumplastmaterial och försökte balansera och stå på den så länge som möjligt. Det är ganska lurigt, eftersom madrassen glider åt alla håll och inte bara framåt eller bakåt.

Väldigt nyligen har jag också kikat in en japansk animé, Eureka Seven. Som är ett häftigt framtidsscenario där man på planeten har flöden av lustiga partiklar med regnbågslyster, "trapar", som man kan surfa på uppe i luften. Häftigt.

Ett annat mål för beundran i barnatider var lillkillen, vad-han-nu-heter, från disneys tecknade Luftens hjältar, som surfade på lina bakom Baloos flygplan, likt wakeboard fast uppe i himlen då.
Wakeboard måste förresten vara häftigt... När jag var liten brukade vi, i juli när det var bra badsäsong, fästa ett rep med en osthylla bakom båten i stugan, och så glida runt på sjön. Det var ju en höjdpunkt i livet på den tiden :D Bland det bästa med dagens motordrivna fordon måste ju vara att man kan tolka bakom dem. Bland det roligaste jag gjort är att åka mer eller mindre okontrollerbar madrass bakom snöskoter och glida genom hundratals liter med snö :D Bwahahaha! Ahrrrr! (piratljud)

Introt till Luftens hjältar är ju rätt skönt och det borde man ju lagligt kunna flöda på youtube tror jag... Jag chansar och lägger upp en länk ^^
introt
Det är Disney som har copyright, men det är ju bara en kort sekvens så det borde nog gå bra tror jag. Vet inte riktigt gränsen för när det räknas som citat eller whatever anledning det nu är man har...
Nu när jag sett introt tror jag mig komma ihåg att han, vad-han-nu-heter, faktiskt heter "Ville".

Lady Jane

Lady Jane Lady Jane Lady Jane
Lady Jane Lady Jane Lady Jane LADY JANE
--Lady Jane


Lady Lady Jane Jane Lady Lady Jane Lady Jane Lady Lady adyL aneJ

Lady friggin' Jane!

Såg precis en *GRYM* film på TV4 film som heter Lady Jane. TV4 film brukar återsända sina filmer så du har fortfarande chans att se den där, skulle jag tro... men annars så: Hyr den!!!


Laaaaaaaady Jaaaaaaaaaane!!!!

Den är från 1986, året då jag är född, och är ett mycket välgjort brittiskt historiskt drama. Sylvass egg, minsann!
Förutom fina hästar, blåsglas från Venedig(jag har varit där), slott och ytterst utmärkta kostymer så innehåller filmen Helena Bonham Carter, som jag alltid tyckt varit fångande- eller hellre: "Captivating"- vilken ni kanske känner igen från filmer som Big Fish eller Charlie and the Chocolate Factory samt
Cary Elwes (ni fick en imdb-länk där också) som jag främst känner sen Men in Tights, men du kanske mer bestämt tänker den där killen från Liar Liar eller Hot Shots 1.

http://www.imdb.com/title/tt0091374/

Laaady Jaaaane!!! :D
notera att det är inte huvudrollinnehavaren med samma namn som filmen som jag skriker om, utan det är filmens namn eftersom det är EN UTOMORDENTLIG FILM!

Inspirerad av en av Beethovens kända operor som jag extra fattat tycke för på sistone så går grannlåten i mitt inre
"LADY JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANE!!!!
LADYYYY JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANE!!!!"

så se den nu!

---
Tillägg 25:e maj:
Operan är förresten Beethovens Final ur Symfoni nr 9, "Körsymfonin". Jag har hittat lite gamla naxosalbum med klassiskt hemma här i Pite ^^


My Spacing Out

Family Force 5 är coola med att lägga ut sina videos på internet. Jag såg på deras MySpace att deras kommande turné heter "Skeletour". höhö.... Här är deras senaste video, Never Let Me Go: youtube
Grejer jag gillar i den videon, om man bortser från den braiga låten, så är det killen med björnhuvud- Stenhård! - samt killen med hundhuvuds pose + att bilden vickar fram och tillbaka vid skriket innan han hoppar in i tidsmaskinen.
Om du inte kan få nog av FF5 så lägger de ut Really Real Show på YouTube under samma användare som jag länkade till ovan, familyforce5videos. Det är lite banddokublogg...

Varför kollar man då myspace när det är så rörigt och dåligt? Jo, därför att det är där artister hänger. Självklart prioriterar banden helst sina officiella hemsidor, men myspace är en allmän samlingsplats där man kan surfa runt och "flöda" musik utan att registrera sig eller logga in, om man känner för det. Det finns ju ett fåtal exempel på bra myspace-sidor  också. Som mina polare Seven Nautical Miles. Jag är rätt nöjd med deras häftiga namn och hur bra det går för dem :)

Ett annat band som jag kommit tillbaka till, efter ett litet brejk, är Relient K. Det här är deras myspace
De är suveräna ^^ Min favoritlåt med dem är The One I'm Waiting For som egentligen har hängt med mig ungefär lika mycket som Blindside. Tyvärr har de tagit ner den från sidan jag länkade till, men de andra låtarna är också bra :)

Fikar just nu: Varm nyponsoppa och mörk choklad, 70% kakao