Ett möte med Special


En gång i Thailand bjöd Go[gå] på café. Mina vänner gjorde rätt avancerade Thailändska beställningar och jag som allmänt har svårt med menyer råkade ta citronsaft(naam manao). Menyer är komplicerat för mig för jag vill som ha allt och så måste jag begränsa mig och det brukar bli rätt konfunderat. Mina misstankar växte däremot att något konstigt skett baserat på mina kamraters beteende. Men gjort var gjort och jag fick sitta där som ett frågetecken.

Vissheten kom till mig när den fantastiske Palm smakade på den väldigt goda citronsaften som jag tagit så många gånger förut... "Den är god, but it's not SPECIAL," sa han något beklagande och erbjöd sitt eget höga glas. Det räckte med bara en slurk ur sugröret så träffade massor med special och rikedom mig. Förvisso är citronsaften briljant i sig, men mina behov sträckte sig helt klart mot kraften från sfären Special.

Väl i Sverige har jag försökt utilisera Special mer genom att blanda olika godissmaker och en gång så köpte jag ett visst saftkoncentrat och hällde Sprite ovanpå det. Rätt bra källa till Special, faktiskt... När man hittar bra kombinationer. Passionsfrukt är ett standalone special-element, så den röda Fantan är ett bra tips också.
Om du behöver ännu mer Special, så finns det i andra delar av bloggen :]




Summan av kardemumman


Jag har sammansatt ett analytisk verk som fullbordar min väg. Mitt livsverk, kan man säga. I det så är den ultimata framställningen av att praktiskt och reellt leva i kraft.

Allt jag någonsin skrivit i den här bloggen har någon del i det och i det så är allt sammanställt. Det poängterar bland annat det essentiella i datorspel, musik och sådant och är grunden för hög kvalité.

I princip så har jag adresserat optimal tillvaro i fyra sfärer. Jag refererar till det som effektivt och vettigt: "Rätt". Vilket alltid haft extrem betydelse för mig. En lärjunge till Jesus skulle referera till det som "Guds rike" eller Vägen. Vanligt populärspråk skulle man säga "it's the shit" eller blandat superlativ och kraftuttryck.


1. Thrill
2. Travel
3. Special
4. Brutality


Thrill bekantade jag mig först med vid den plötsliga upptäckten av hur galen jag var i tivoliåkturer. Ovanpå det kom såsmåningom Left 4 Dead(vilket de nyligen släppt uppföljare till) och
Neverending Light. Vid det laget förstod jag faktiskt hur rätt det var och numer har jag alltså erkänt utbredningen av det så pass att det är adresserat som en egen sfär :)

Travel handlar framför allt om acceleration och adress. Man kan lätt tro att riktning är av betydelse, men så är inte fallet. Riktning hör till special-sfären, medan adress eller "specifikation" är hur Travel fungerar. I Dungeon Siege 2 finner man fyra pelare vilken den spelvärlden bygger på, där travel är representerat av "Sight" - ett seende öga. Erfarenhet. Travel och Thrill är som motparter då Thrill är generell och ospecifierad till skillnad från Travel som är bestämd. Thrill kan ganska förklarande representeras av "Blindness" - ett stängt öga.

Special är rikedom, fyllighet och riktning. Special har så mycket riktning att uttryck blir väldigt klara.

Brutality är random, oriktat. Hänsynslöst är ett väl beskrivande ord att tillskriva. Det är att vara kaotisk i positiv bemärkelse. Brutality säger "Är du kissnödig, gå och kissa." och medan Special ständigt berikar sig själv är Brutality mer åt fattigdom. Man kallar inget sitt eget utan utiliserar efter behov.

Essens


... är ett bra ord.






Moderna tider

Olle säger:
mitt bästa våffeltips: Kungsörnens pulver. Vaniljglass + rårörd sås(100g smält smör, 2 ägg, ~2.5dl socker och lite kakao)
grymt gott med smält smör och råa ägg. Äggulan får det att smaka kolasås om man inte tar kakao
man vispar sockret och ägget först, så att det är mindre risk för att det koagulerar med smöret om det är lite varmt
案手 ・ Andreas säger:
saknar våffeljärn dock
Olle säger:
det är sånt man har buddies för
lätt att göra till typ tre pers
samlas runt våffeljärnet, istället för runt lägerelden?  
案手 ・ Andreas säger:
haha moderna tider
sen sitta å se film
awesome.

Dark Eden


Bra spelnamn :P Här är en vampyr