Strange little girl

... where are you going?

En pop-låt som passar in på Thailand. Mycket besvikelse, människor som känner sig gamla och utslitna, kalla och torra.

Jag vet inte om ni vet om det, men de hade en president förut som var väldigt rik, väldigt girig och väldigt dum. Han blev avsatt och nu är det en militärregim i Thailand. Nu i dagarna börjar det vara tid att välja ny ledning och det förväntas oroligheter i Thailand så militära styrkor står förberedda bl.a. i Bangkok.

http://www.bangkokpost.net/
"

Wednesday night massacre

The Constitution Tribunal judges climaxed a day-long reading of the verdict in the political parties case by ordering the powerful Thai Rak Thai Party of ex-premier Thaksin Shinawatra dissolved for election cheating - and banning Thaksin and 110 top members from political life for five years."


"The Constitution Tribunal ruled that the Democrat party is not guilty of electoral fraud in the April 2 election last year. The decision saves Thailand's oldest political party from being dissolved."

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=655936

Thaksin är alltså den avsatta premiärministern och nu dömer man hans korrupta styrelse.

På jakt efter hopp och lycka hoppas jag att man finner Jesus.

Jag och Flip har i alla fall funnit Lyckan.


Parentes:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1039694,00.html
Kungen är hetaste materialet i Thailand vad gäller politik.


The King of Fruits

Idag köpte jag litchi för första gången i Thailand. http://sv.wikipedia.org/wiki/Litchi (jättedåligt skriven artikel, men jag vill länka till svenska wikipedia... Det finns i alla fall en bild)

Sen gick jag runt och bjöd mina svenska vänner på frukten och fick höra mest kommentarer liksom "Åh! Vad gott det var" eller "Åh, vad god den var". Från dem som åt dem för första gången. De som smakat på den förut sa t.ex. "Litchi är ju jättegott". En likasinnad sa "Det här har jag väntat hela thailandsresan på". Det är precis vad jag gjort.
Förra veckan lyckades jag hitta två stycken ställen som sålde "ban":s, is- och sockerlags-mixade drinkar där de hade litchi. På ett ställe sa jag till att jag ville ha mycket frukt och de fattade faktiskt. De frågade om jag ville ha 100% frukt... Vilken lycka! En thailändare som faktiskt verkade förstå, otroligt men sant. Jag svarade att jag kunde ta lite "sauce", som de kallade det(de var ju inte så bra på engelska och min thai var lite för kort), jag tänkte att jag måste ju ändå prova dricka det på thai-vis när jag är i Thailand. Ru-hu-hu-huggigt gott. Nu har jag även frukten själv.

Färsk litchi här ser lite röd-brun ut med ganska långa "taggar". Importen i Sverige jag ätit har varit helbrun och med väldigt korta "taggar". Av dem så smakar också bara 1/3 gott. Av de färska här är det 100% njutning. Sprängfyllda med saft, mycket smak.

Ja, jag skulle vilja kalla litchi för "The King of Fruits"

Durian brukar kallas the king of fruits, men jag tycker inte riktigt den förtjänar namnet. Fet och smakrik är den, men det är just vad den är. Fet.
För mig är frukt saftig, god och smakar antingen sött, surt eller en blandning av de båda. Durian är inte saftig, inte god, smakar väldigt blandat och det är varken sött eller surt. (Kanske något söt, kanske något god, men inte det andra)

Litchi är en saftbomb av fräschhet och exklusivitet. Den påminner om fläderbär, men är inte konstig. Den påminner om citron, men är inte alls sur eller lika platt som citronen. Den har ett djup och en verklig fruktighet som inte finns någon annanstans. En perfekt tillflykt i 30+-grader-i-skuggan-varma Thailand, men tillräckligt god för det svenska hovet. Där kan man tala Frukt

Smorigt eller?

I Thailand sa:
- Ar det faktiskt fint med rosa, orange och ljuslila blandat.
- Det ar faktiskt roligt att se pa b-sapoperor
- Det ar faktiskt bra om latarna man lyssnar pa handlar om mamma

Kolla in thai-popmusik pa sajten nedan. Du kan floda latar, lasa texten pa engelska och roffa runt. Allt detta ganska lattillgangligt och gratis.

- Kul sajt med thailandsk kultur

http://www.ethaimusic.com/lyrics/123.htm