Piratkopiering och ett vansinnigt bra album

Så nu har jag äntligen About A Burning Fire. Jag insåg när jag lyssnade på det nu att det är mitt favoritalbum tillsammans med ett av Disciple. Det roliga är ju att jag har lyssnat på det i nästan tre år nu, men jag har inte insett det förens nu. Jag har vuxit så i min kvalité som lyssnare. Från början tyckte jag att texterna var inte helt fullt ut bra, något som är viktigt för mig för att jag mer ska kunna enas med musiken. Sen var inte sångaren riktigt min stil och det var bara två riktiga Ollehits på skivan. Såsmåningom, när jag vant mig mer vid sån sång när de skrek lite och sånt -jag hade inte lyssnat på sånt innan- så tyckte jag en låt till var bra också för jag tyckte han skrek ganska snyggt och sådär. Nu har jag lagt bort mitt fula tycke och insett att det är ett superbt album precis i min stil, men det är absolut inte något jag skulle skrivit själv. Det gör det ganska fulländat som ett album jag köper i butik :) Jag skulle kunna skriva mycket om hur bra det faktiskt är, men du kan väl kolla in deras myspace. Där finns titellåten så att man kan stream:a den, eller "flöda", om man ska sluta med svengelska termer. Där finns också två gamla låtar och en från The Great Depression har också några klipp från TGD på deras officiella hemsida under "Audio".
Sen måste man lyssna på musik på hög volym och ju bättre högtalare desto bättre när man ska lära känna den väl. Har man dåliga högtalare kan man balansera det genom att ta högre volym :p Men var rädd om hörseln! Lyssna inte högt för länge. Man måste tänka på att hörlurar är farliga eftersom ljudkällan kommer så nära inpå och sånt där också. Ha TV-apparater och oljud runt omkring avstängt så att musiken hörs tydligare.

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=6733373
http://www.blindsideonline.com/

Vad gäller piratkopering så är det bara att lägga ner. Sånt är så löjligt.
Det har blivit en sån innegrej att massladda ner ton med album och hitta ny musik jämt. Så bakgrundslyssnar man sig less på musiken så att man måste skaffa sig något nytt sen. Typ sånt grunt, sämst musiknjutande var det jag gjorde förr också och jag höll på att missa en sådan ruggig pärla som About A Burning Fire! Jag insåg någon gång i somras eller då att en av de Ollehitsen jag nämnde var mycket bättre än jag trodde. Det var inte bara lite bra musik utan det var också jättebra text och hjärta, något jag först inte trodde. Plötsligt blev låten vansinnigt levande för mig igen och jag insåg att den har #1 spot bland låtar tillsammans med några andra. Bara för den låtens skull nästan bestämde jag mig för att köpa albumet och insåg då, när det var levererat, hur bra det faktiskt var. Långa, ständiga relationer när man lära känna varandra är bäst och inte one night stands. Det här gäller musik också. Bra musik måste man inte byta varannan vecka. Vet du vad det här betyder? Du behöver inte masskonsumera, ladda ner allt. Du kan köpa några album.

Om du inte tycker att du har pengar så kan jag säga att det finns gott om gratis downloads på bands hemsidor, flödesstationer, myspace och så kan man låna skivor av kompisar också. "Men det tar ju arbete och tid å min sida att leta reda på det jag vill ha". Ja, det stämmer. Har du inte pengar så att du kan betala för någon annans tid och arbete så får du jobba för att få det du vill ha. Det är inte mer än rimligt. Det är bättre att arbeta och få lön för det(leta free downloads, bra radiostationer osv) än att stjäla.

Sen kanske du säger till mig att skivbolagen(eller filmbolag och sånt, men mest musikindustrin) tar pengarna och det går inte till artisterna som gör musiken och därför främjar inte ett köp utvecklingen av musik. Jag håller med att hela grejen med musikindustrin är hemsk, löjlig, patetisk, dålig... Att massproducera musik och skapa hits är billigt. Att band ska bli signerade för att lyckas är surt. Hela idén med att ta en genväg till rekam i massmedia och bra studios genom ett skivbolag är patetisk. Att det finns en hög överklass med kontakter och status i skivbolag etc kan göra en illamående. Nej, artisterna på kreativa fronten borde ge upp hela idén med genvägar. Gå den långa, goda vägen för att vinna folkets hjärta, sprida sin kreativitet, tjäna sitt leverne, få ära och berömmelse. Gör som Mattias "IA" Eklundh och starta ett eget skivbolag... Hyr studios själva... Ge ut noveller på internet innan du trycker böcker... Lär dig filmredigeringsprogram... Ha en konsert i en lada ute på landet
Jag vet inte, men gör det och gör det rätt. Vi behöver en revolution på det här området. Trenderna som har gått inom musikvärlden och andra är sjuka. Snart visar sig spetälskan i att kroppsdelar faller av döda, eller börjar det redan hända?
Fel som det är kan man ändå inte bara sluta köpa musik bara för att det är en hel del fel på tråden. Man kan inte sluta betala skatt bara för att politikerna har en hel del fnurr på tråden där också. Det löser inga problem att sitta och trycka på dina pengar för att få något gjort. Det behövs utförande handlingar. Gör rätta investeringar och köp och skapa du själv den värld som är bra och passar för välmåendet. Man kan inte sitta och vänta på att någon annan fixar till allt och bara följa strömmarna. Då går det ändå bara fel.

www.freakguitar.com är IA Eklundhs site.

Kommentarer
Postat av: Neverest

Om jag får din adress så kan du få min skiva.

Om du vill höra ännu mer Blindside så säger min kompis Daniel att deras första album (Blindside) är deras bästa, och han tycker allmänt om Blindside väldigt mycket. Jag har fortfarande jätteproblem med att smälta den där skrikrösten. Det är som inte min stil riktigt. Däremot tycker jag om när han sjunger "på riktigt", så We are all going to die är min favorit.

Tänkvärt det om bakgrundsmusik. Jag har nyligen börjat tänka på att jag inte tycker att superbra låtar är så superbra längre. Jag brukar ju ha musik på hela dagarna nu. Man kanske ska testa att ha det tyst ett tag, och sen lyssna för att lyssna. Eller så kan jag ha Blindside i bakgrunden, så jag vänjer mig... =d


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback