the road to culinary excellence is long and harsh

gjort några goda mackor på sistone...


Splendid delight

bröd: vitt. icas "bakat i butik", rostat
pålägg: lätta, ost, skinka, kokt färsk broccoli(kall), muskotnöt

notera: strimla/skiva broccolin. Färskt är bäst. Min muskotnöt kommer från en handkvarn fylld med grova bitar, så man får färskmalet.

Kommentar: Väldigt, väldigt lätt och härlig smak. Superfresh! Muskotnöten har en sådan nästan lite mynta:ig friskhet över sig som går vansinnigt, like crazy, bra ihop med broccolin. Färsk broccoli är inte ens jämförbart med dess frysta variant. Helt annan grönsak. Tänk på att inte koka den för länge, utan ta av den när den fortfarande är spänstig. Poängen är inte att förstöra maten... du ska koka så att de yttre cellulosalagren brister upp och gör att smaken kommer fram. Du ska inte koka så att smaken rinner ut i vattnet.



Jag har alltid hatat allt konserverat, förutom möjligtvis typ fruktcocktail och persikor... vägrade äta all majs överhuvudtaget och förstod inte alls varför det var så allmänt uppskattat, när det är så allmänt vedervärdigt, tills jag en dag smakade färsk, grillad majskolv och insåg att man behövde inte alls göra mjöl eller popcorn av det för att det ska vara användbart. Nu, senaste åren, har jag börjat äta mindre och mindre fruset också. Inte för att frysningen är det värsta... det värsta är väl den massiva massproducering som ligger bakom frysvarorna och hur man våldar för att pressa priser och utöka beståndet. Färsk broccoli var ett väldigt gott tillskott till samlingen. Jag brukar alltid säga att man ska köpa säsongens grönsaker, att köpa färskt med bra pris och bra smak, och så laga mat utifrån de ingredienser man har.


Raking impact (light)

bröd: "Fröig"
pålägg(innan micro): lätta, skinka, vitpeppar
pålägg(efter micro): räkost

Notera: Första gången, ta förmodligen lite mer vitpeppar än du tror att det ska vara och lite mindre räkost. Efter det kan du kombinera efter preferens och humör. Också att det går rätt fort att värma bara bröd+skinkskiva, ~40 sek på maxeffekt, så blir den lagom het. Rör gärna om skinkosten med vitpepparn

Kommentar: Skinkan tillför en god sälta, men mackans huvudpart ligger i en häftig räkost+vitpeppar kombo.
Jag använde kavlis räkost med något under 20% fett... Har inte provat med andra ännu.
This is a good alternative for those of you who want to drop weight.



"Fröig" är ett massproducerat bröd som man hittar i de flesta butiker. I regel ska man aldrig köpa vita, massproducerade mjukbröd. Möjligtvis sådant gjort på rågmjöl eller något dyrare bröd som Axas, om du vill göra undantag.
Icas "bakat i butik" har en brödkvalité som kanske ligger på 50% av ett vanligt bageris.
Det är högt rekommenderat att leta upp ett lämpligt bageri/café med bra bröd. Börja med att testa t.ex. valnötsbröd eller grekiskt lantbröd.

Kommentarer
Postat av: Olle

en gång åt jag en fizzled Raking Delight med för mycket räkost. Det var rent äckligt.

Jag är rätt försiktig när det kommer till mjukostar i allmänhet :P


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback