Brutalitet om tillvaro


Rent brutalt kan man analysera ner hela livet i fem objekt: Kärl, hunger, energi, tid och tillfälle.

Säg att ditt kärl är ett tåg. Tåget har en motor - din hunger(nyfikenhet, ambitioner osv.) Den motorn driver dig längs en räls - din tid. Det finns också
växlar - tillfällen att byta vilken räls du färdas längs.

Brutalt sett så byter man inte tidsflöde bara sådär, utan man är beroende av en växel. I grekiska används orden chronos och kairos. Chronos är mer tidscykler och tidsflöden medan kairos är tillfällen-stunder.


I det perspektivet kan man ganska lätt säga att om man till exempel kommer i fart och försöker byta räls mitt i växeln så kommer man missa tillfället. Man måste bereda sig i mellansektionen för att ställa in för rälsbyte. Jag kan inte exakt tåggrejen, men det blir ju så. Bara man sköter sig hyfsat blir det hur som helst inga problem, så man ska inte stressa för mycket.
De mesta beslut man tar blir ultimat vart man investerar de tillgängliga resurser man har. Vilka rutter? Vilket företag? Eller om man faktiskt kommer använda det kärl och den motor som faktiskt är tillgänglig. Man skulle ju kunna bruka energin till att köra fram lite... backa... köra framåt... tillbaka... in på en räls... tillbaka till en annan... alltid bara små sträckor och aldrig riktigt komma någon vart.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback